Naslovna Društvo NJIMA SVAKA KIŠA DONOSI PAKAO

NJIMA SVAKA KIŠA DONOSI PAKAO

10
Ad

Stanovnici prokupačke ulice Milka Protić Lina godinama su na muci jer ova dugačka ulica još nije asfaltirana, a svaka kiša dovede do plavljenja ne samo ulice, već i mnogih kuća koje su u njoj. Obraćali su se, kako kažu, nebrojeno puta da se ulica asfaltira lokalnoj samoupravi, obećaju im, ali na kraju od toga ne bude ništa. Uvek pre izbora im malo dovezu rizlu, posipaju i odu. I upravo ta rizla podigla je nivo same ulice, pa voda sada ulazi u kuće i plavi podrume. Poslednji put su pisali peticiju lokalnoj samoupravi u januaru ove godine, ali još uvek nema nikakvog odgovora iz lokalne samouprave.

-U ovoj ulici ima 200 ljudi, od čega je sigurno pedesetak dece. Stalno pišemo, oni obećavaju i na kraju ništa. Dovezu nam rizlu pred izbore, ona se brzo spere i čak je stvorila nekim komšijama ozbiljne probleme, jer se sada sva voda koja padne sliva u njihova dvorišta. U susednoj ulici asfaltirali su i deo koji ide do svega dve kuće, bukvalno deo livade, a nas zaobilaze- jadaju nam se stanovnici ove ulice.

Njihova dvorišta više ne mogu da se urede, pa tako u jednom vlansik ni valstito vozio ne može da parkira, jer mu je voda odnela kompletni prilaz i deo dvorišta koji je uredio. U drugoj kući još uvek se crpi voda koja je prodrla u podrumski prostor.

-Kada padne kiša, blato je bukvalno do kolena. Ne može se proći. Više ne znamo šta da radimo- kaže Aleksandar Stanković iz ove ulice.

Najgore prolazi Blagoje Vidosavljević, kojem se sva atmosferska voda sruči u podrum.

-Pogledajte zidove, sve se ljušti. Evo još uvek rade pumpe kojima ispumpavam vodu od poslednje kiše. Naša ulica je velika i ironija je na primer što su okolne asfaltirane, čak i neke manje a naša ne- očajan je ovaj čovek dok nam pokazuje šta mu je vdoa učinila od podrumskih prostorija.

Ona ozbiljno preti i da mu uruši temelj kuće.

Vidosavljević dodaje da su u urbanizovanom delu grada, te da su se čak svi odrekli delova svojih placeva kako bi ulica bila dovoljno široka da se asfaltira.

Ukoliko im se ne reši problem, stanovnici najavljuju da će preduzeti radikalnije korake.

Član Gradskog veća grada Prokuplja Miladin radoičić kaže da su upoznati sa problemom ove ulice, da je ona bila u planu da se asfaltira, ali da je došlo do pravnoimovinskih problema. U pitanju je jedna kuća koja još uvek nije rešena i čiji su naslednici lica koja ne žive u njoj i imaju psihičkih problema.

-Ne može da se menja plan koji je već napravljen, dok se ne donese novo rešenje i srede ti imovinskopravni odnosi. Dok to čekamo, kontaktirali smo i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ da se zamene vodovodne cevi, jer i to mora da se uradi, kao i deo kanalizacionih cevi. U planu je sve to. Kada se završi taj posao, stići će i rešenje o promeni plana, pa će se asfaltirati ova ulica- objašnava i obećava Radoičić, koji nije precizirao vreme u kojem će se posao završiti.

U sličnoj situaciji je i Užička ulica koja je nedaleko do ove. I oni su bez asfalta, pisali su više puta, ali ništa. Imaju problem i sa  dvorištima koja su napuštena, pa se ne održavaju, kao i sa psima lutalicama. Oni su rešili da se obrate komunalnoj inspekciji, barem da se reše problemi sa ogromnim rastinjem i psima lutalicama.

0
0
Prethodni tekstNAKON ŠEST GODINA PRVA PRESUDA ZA PAJČETOVU NESREĆU
Sledeći tekstDISCIPLINOVANJE INSTITUCIJA

10 KOMENTARA

  1. Milke Protić Line je poslednja ulica u gradu na izlazu ka Nišu i ta ulica uopšte nije duga kako se navodi u tekstu. Čak je koliko toliko uredjena s obzirom da je s jedne strane ulice od krivine kompletnom dužinom višnjar, znači nema gradjevina. A to što sami meštani nisu uredili prilaz svom dvorištu i nisu prebacili pad ka višnjaru pa da se padavine slivaju u višnjar to im nije kriv grad.
    Idite da snimite ulice Zetsku 1 i Zetsku 2 gde posle padavina teško može i pešaka da se prodje a kamo li autom to nisu rupe to su katakombe od po 30cm, a na dnu ulice uvala izmedju 2 brda pa se sve sliva u jednu kuću u podnožju pa im napuni podrumske prostorije i garažu gde se skupi ceo komšiluk pa se voda izbacuje lančano u kofama. Nakon prošle poplave ljudima je crko zamrzivač, kupili nov zamrzivač koji je takodje završio u vodi. To je problem a ovo u Milke Protić Line je čista neodgovornost samih meštana.

    • Iz Vašeg pisanja se vidi da ne poznajete lokaciju a tako ni dužinu ulice Milke Protić Line, tačno je da se krajevi protežu pored višnjara ( obadva kraja ulice seku Sokobanjsku ulicu na početku i sredini ulice i završavaju prema višnjarima) a šta se dešava sa delom ulice Milke Protić Line na polovini ulice to je upravo priča i snimci sa lica mesta. Kad bude padavina dođite u ulicu da vidite kako deca idu u predškolske ustanove i u škole. Što se tiče materijale štete dođite lično kod mene da Vam prezentujem rezultat armosferskih padavina i štete u mojoj kući ili kući pored moje.

  2. […] -Ne može da se menja plan koji je već napravljen, dok se ne donese novo rešenje i srede ti imovinskopravni odnosi. Dok to čekamo, kontaktirali smo i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ da se zamene vodovodne cevi, jer i to mora da se uradi, kao i deo kanalizacionih cevi. U planu je sve to. Kada se završi taj posao, stići će i rešenje o promeni plana, pa će se asfaltirati ova ulica- obećao je Radoičić još krajem jula ove godine, a tekst o tome možete pročitati ovde. […]

  3. […] Tokom dana završeno je asfaltiranje Ulice Milke Protić Line, koju već skoro godinu dana čekaju njeni stanovnici. O njihovim mukama smo pisali u više navrata. Iako je reč o jednom sloju asfalta, kako kažu, obećano im je da će naredne godine dobiti i drugi sloj i trotoare, čime će se sprečiti dalje plavljenje kuća do kojeg uvek dolazi posle svake kiše. […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime