Naslovna Moj ugao PLAKETE, POVELJE, PRIZNANJA, UVEK U RUKE ISTIH

PLAKETE, POVELJE, PRIZNANJA, UVEK U RUKE ISTIH

3
Dobitnici: Foto Grad Prokuplje
Dobitnici: Foto Grad Prokuplje
Ad

Ne možemo da ne spomenemo sinoćnu Svečanu akademiju na kojoj su uručena najveća priznanja Grada Prokuplja, povodom obeležavanja slave grada Svetog Prokopija. Po reakcijama građana, ovo „ja tebi-ti meni“ dodeljivanje je postalo degutantno i obesmislilo samu manifestaciju. Ne zbog dobitnika, možda i nije bilo boljih, ali po apsolutno stranačkom i porodičnom odnosu prema priznanjima sigurno jeste.

Po odluci Organizacionog Odbora za obeležavanje Svetog Prokopija, Plaketu Sveti Prokopije dobio je narodni poslanik iz Toplice Darko Laketić, a pohvalnice Ministarstvo kulture Republike Srbije i to za doprinos i zasluge u razvoju kulture u Prokuplju u periodu od 2017. – 2023. godine, zatim pobratimljena slovenačka Opština Kočevje za saradnju u svim oblastima i solidarnost u teškim vremenima poplava koje su zadesile naš grad i takođe pobratimljena francuska Opština Epon za saradnju i podršku u realizaciji zajedničkih kulturnih i sportskih manifestacija.

Ajde što ne znamo koliko je pristiglih predloga, ali ne znamo ni ko je u tom odboru. Samo znamo da je na primer dr Laketić 2018.godine dobio i najveće priznanje Topličkog okruga, Svetosavsku povelju, a i neke druge sitne zahvalnice i priznanja. I ni to ne bi bilo sporno, da obrazloženje za dodelu nije baš preciziralo taj veliki i značajan rad koji bi opravdao dobitnika. Gradi se nova bolnica, to je tačno. Kasne radovi, pominju se preplaćeni izvođači radova, ali kome treba bolnica nova, kada je sve manje stanovništva, lekara….Ko će da radi u toj bolnici kada dočekamo da se otvori?

Za Topličku akademiju je u redu. To je zaista lepo, ali mi se sve čini da će i on tu da radi, videćemo da li grešim, u pauzi svih poslova koje trenutno ima, pa je u tom smislu, i ovo malo degutantno.

Malo je i preterano naglašavanje njegove profesije u tekstu koji je objavljen na sajtu grada: “Najveće priznanje grada sa imenom sveca, plaketa Sveti Prokopije, ove godine pripala je lekaru, doktoru i čoveku zahvalјujući kome se za Prokuplјe i Toplički okrug čulo širom zemlјe i sveta. Plaketu je docentu dr Darku Laketiću uručio gradonačelnik Prokuplјa Milan Aranđelović,…” U prvoj rečenici lekar pa zarez pa doktor!? U sledećoj docent dr! I tako u desetak reči sve moguće stepenice u medicinskim titulama su morale da se naglase. Zašto? Svi znamo ko je i nije sporna njegova medicinska stručnost. Jedino upravo to izaziva sumnju da jeste stručan kao lekar, doktor, docent, ali se u ovom tekstu malo zagubilo narodni poslanik, ostalo je nekako u senci. Što li pitam se?

Možda, ali samo možda što je posao narodnog poslanika da se bori za dobrobit kraja koji ga je glasao/izabrao, predložio. Uz to, on kao i svaki narodni poslanik pored svih povlastica koje ima, odlično je i plaćen narodnim parama za to što radi, pa u tom svetlu, može se reći da dobro radi svoj posao, ali to nije za ovu nagradu.

Pitam se i kako te velike zasluge nešto ne vide građani, a ne vide, verujte mi, stalno dobijam pozive i žalbe za sve one sitnice koje svima nama znače život.

I da ne dužimo, ima tu mnogo toga što bi možda trebalo reći, ali te nagrade koje sumnjivo se dele “ja tebi- ti meni” izgleda da su prestale da nam budu važne. Ne samo nama, već na primer i Ministarstvu kulture, jer se ministarka Maja Gojković nije pojavila na dodeli. Toliko koliko i njoj znači.

0
0
Prethodni tekstAUTOMOBILOM UDARIO U BRANIK
Sledeći tekstCRNA ĆUPRIJA JE NAJPOZNATIJI MOST NA MALOM JASTREPCU

3 KOMENTARA

  1. I tako
    2018 Svetosavska povelja
    2023 plaketa sv Prokopija
    2028 (a nadam se možda i pre) najprestižniju nagradu doživotne robije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime