Naslovna Društvo VOJSKA SRBIJE POMAŽE UREĐENJU KORITA REKE TOPLICE

VOJSKA SRBIJE POMAŽE UREĐENJU KORITA REKE TOPLICE

1
Vojska Srbije uređuje korito Toplice, foto:VS
Ad

Inžinjerijska radna grupa Vojska Srbije iz sastava Treće brigade Kopnene vojske ove nedelјe realizuje radove na uređenju korita reke Toplice u Opštini Kuršumlija u dužini od 1200 metara.

Radovi se sprovode kroz projekat civilno-vojne saradnje Vojske Srbije a u cilјu preventivnog delovanja radi sprečavanja plavlјenja u opštini Kuršumlija. Kroz izvođenje sadržaja obuke, inžinjerijske jedinice rade na povećanju propusne moći rečnog korita i unapređenju nivoa zaštite priobalnog pojasa od pojava bujičnih poplava.

Ovaj projekat realizuje se u saradnji sa zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću ”Toplica”. Uz  upotrebu savremenih inžinjerijskih mašina radi se na uklanjanju nabujale vegetacije, naslage zemlјe i drugog deponovanom materijalu iz rečnog korita. I prethodne godine se sprovodio u saradnji sa Opštinom Kuršumlija.

Vojska Srbije učestalo preventivno angažuje snage i sredstva na sprečavanju nastanka bujičnih poplava, kako bi se otklonile mogućnosti nastanka istih i stvorili što povolјniji uslovi za odbranu od poplava. Kroz obučavanje svojih inžinjerijskih sastava nastavlјa saradnju sa lokalnim samoupravama, a sve sa cilјem pomoći civilnom stanovništvu, jačanje međusobnog poverenja i unapređenja uslova života građana Republike Srbije.  

0
0
Prethodni tekstU SEKUNDI NAM JE NESTAO SAV TRUD I RAD
Sledeći tekstLITIJA OBELEŽILA GRADSKU SLAVU

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime