Naslovna Istražujemo OPUSTOŠEN BAZEN U PROKUPLJU

OPUSTOŠEN BAZEN U PROKUPLJU

6
Bazen je sada slika strave!
Ad

Za samo godinu dana od kako je prestao sa radom bazen u Prokuplju je postao kompletna ruina. Sav novac koji je uložen u njegovu izgradnju, održavanje i postojanje, kao da je pojeo mrak. I ne samo to, već kako smo čuli neko je otužio pumpe, filtere, odvijače, slavine…sve što je mogao. Za to znaju i nadležni, a slučaj nije prijavljen ni policiji ni nadležnom Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju, što nam je i potvrđeno u OJT Prokuplje.

-Da,da, znam da je mnogo toga nestalo, ali prema mojim saznanjima još pre likvidacije 2021. godine- potvrdio nam je likvidacioni upravnik TSC kojem pripada i Gradski bazen Bratislav Rajković.

On je dodao da su i nedavne poplave još više uništile prostor, te da je on lokalnoj samoupravi prijavio štetu.

Prokupački bazen postao je rak-rana građanima, jer smo jedina sredina u okruženju koja već drugo leto nema mesto gde bi mogli da se rashlade. To najviše i boli.

-Mi smo jedna rupa i sramota. Čak i Žitorađa ima bazen, a naš olimpijski ne radi- komentarišu građani činjenicu da je lokalna samouprava odlučila da ga zatvori, zbog kako su objasnili „nerentabilnosti i zato šo je mnogo propao“.

Da li je ili nije bio zaista za zatvaranje u momentu kada je to odlučeno, ne znamo, ali sada zaista liči na jednu stravičnu rupu, koja teško da može da se popravi.

Gradski oci nadali su se da gradski bazen daju u koncesiju, čak su i napravili kompletan plan, njihovi odbornici, SNS i SPS glasali da to učine, ali se sa koncesijom stalo, jer su hteli da bazenu priključe restoran, teniske terene i halu, koja zapravo nije vlasništvo grada.

Već drugo leto Prokupčani nemaju gde da provedu vrele dane, a po svoj prilici, ne mogu da očekuju ni da će narednih sezona situacija biti drugačija.

0
0
Prethodni tekstTROTOARIMA NE PROLAZE PEŠACI, JER NE MOGU DA OBIĐU AUTOMOBILE
Sledeći tekstNEVREME ZAHVATILO I PROKUPLJE

6 KOMENTARA

  1. Gradski oci ne mare za bazen,njih to ne interesuje.Daj boze da umeju da plivaju, nažalost plivaju vrlo dobro u prodaji državne imovine.

  2. Čekajte da gospodja Pesic( u ko zna čije ime) završi kompleks na belom kamenu i etno selo na Bublickom jezeru. Onda će se ona pojaviti kao spasitelja svega bazena i svega sto se namerno uništi, a gle čuda ona(ili ko već stoji iza) dobije za džabe! Da li se neko za pitao zašto je zatvoren BOLNICKi bazen, po cijem naredjenju??? Bazel koji je kompletno renoviran sa novim pumpama i postrojenjem!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime