Naslovna Politika AKCIJA ZA SVU NAŠU DECU

AKCIJA ZA SVU NAŠU DECU

1
Ad

I ove nedelje od 10 do 14 časova ispred Pošte, GrO Srpskog pokreta „Dveri“ na svom štandu prikupljao je potpise za dve inicijative koje su pokrenuli.

Građani su imali mogućnost da daju svoj glas republičkoj akciji Dveri „Jedna je majka” kojoj je cilj poboljšanje uslova za trudnice i porodilje koje često u bolnicama i porodilištima imaju užasan tretman tako da više ne žele da se ponovo vrate u te institucije i da se ponovo ostvare kao majke.

Druga inicijativa tiče se isključivo Prokuplja “Besplatni udžbenici za svu decu na teritoriji Grada Prokuplja” i reč je o besplatnim udžbenicima za sve učenike osnovih i srednjih škola, besplatna užina za sve đake, kao i besplatan vrtić za svu decu sa teritorije Prokuplja.

-Iako su za anrednu školsku godinu roditelji već kupili udžbenike postoji mogućnost da im se ti troškovi refundiraju, ali je ova inicijativa pre svega usmerena da postane trajna i da se svake godine novac iz lokalnog budžeta odvaja za to- kaže predsednik GrO Srpskoh pokreta Dveri Saša Stojanović.

On dodaje da je zainteresovanost građana za sada dobra i da će sve do 1. septembra svake nedelje od 10 do 14 sati u centru Prokuplja prikupljati potpise.

GrO Srpskog pokreta Dveri je već predao preporuku za rebalans budžeta i uvođenje ove inicijative, a da li će lokalna SNS-SPS vlast to i da prihvati, ostaje da se vidi.

0
0
Prethodni tekstSTRAVA JE U OKU POSMATRAČA!
Sledeći tekstPROKUPLJEM JE ŠETAO VINETU

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime