Naslovna Politika PROTEST U PROKUPLJU OBELEŽILI UZVICI PROTIV SNS VLASTI

PROTEST U PROKUPLJU OBELEŽILI UZVICI PROTIV SNS VLASTI

204
0
Advertisiment

Na Trgu Topličkih junaka u 19 časova okupili su se građani i još jednom održali protest “Prokuplje protiv nasilja“. Okupljenima su se obratili Emilija Nikolić i Tatjana Bulatović.

Nikolić je govorila o položaju koi trenutno u svetu zauzima direktor BIA Aleksandar Vulin, uz napomenu da su svi okupljeni iako brojčano daleko manji od većine, ipak moralno mnogo jači.

-U Srbiji koja se posle Ribnikara i Mladenovca počela da budi na najbolniji način, istina postaje urgentno i nasušno potreban lek za naše bolesno društvo. Ono u šta smo sumnjali, obelodanilo se. Digitalni čopor botova SNS sa 14.500 naloga i 43 miliona objava je veličao vladajuću kliku i najprljavije kriminalizovao njihove neistomišljenike. Ti ljudi su naše komšije, kolege iz susednih kancelarija, lica sa hodnika u državnoj upravi…oni uredno primaju platu i svoje botovske poslove obavljaju u radno vreme- između ostalog poručila je Emilija Nikolić.

O stvarnom životu, koliko je teško, odnosno nemoguće zaposliti se ukoliko nemaš člansku kartu SNS govorila je Tatjana Bulatović. Istakla je da njen sin iako je u školi bio odlikaš nije mogao da se zaposli jer nije bio član, niti sakupio potreban broj glasova.

-Ja imam jedno pitanje, na samom početku: Zašto Povelja ide  gospodinu Laketiću, ako se zna da je to prokupačka slava? Ako je to gradska slava, daćemo je ljudima iz Prokuplja koji su ovaj grad, kroz ovaj ili onaj način zadužili Grad- poručila je Bulatović.

Ona je podsetila da ova naprednjačka vlast polako prodaje komad po komad imovine, a da je to imovina svih nas.

Nakon obraćanja, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Gimnazije, te SUP Prokuplje, zgrade Grada Prokuplja i ulicom 9.oktobra došli do zgrade SNS, a zatim se vratili na Trg Topličkih junaka. Tokom šetnje okupljeni su uzvikivali: Lopovi, Lopovi- botovi, Darko odlazi, Dosta je!

Na Fejsbuk profilu sajta https://www.facebook.com/Prokuplje123/ možete pogledati kompletan tok protesta.

Novi je zakazan za narednu subotu od 19 sati.

Prethodni tekstBEZ PET HILJADA PORODICA NE MOŽE NA JEDNODNEVNO KUPANJE
Sledeći tekstMEŠTANI DONJEG STATOVCA SE OBRADOVALI PUTU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime