Naslovna Istražujemo JOŠ RASPRODAJU: LOKAL I DVA ZEMLJIŠTA

JOŠ RASPRODAJU: LOKAL I DVA ZEMLJIŠTA

356
2
Grad Prokuplje, foto:Prokupljepress
Advertisiment

Grad Prokuplje je pored prodaje lokala u kojem je nekada bila prodavica „Borovo“ objavio prodaju još jednog lokala sa zemljištem i dve parcele na teritoriji grada. Ovim se nastavlja rasprodaja svih važnih i primamljivih objekata i zemljišta na teritoriji grada.

Lokal u Pešačkoj zoni koji je na prodaju je nekadašnja „Astra“ baš do onog „Borova“ i misterijom obavijenom Omladinsko edukativnog centra. Cena za ovaj lokal je 75.000 po kvadratu, odnosno 5.550.000 dinara, s obzirom da lokal ima 74 kvadrata.

– Konačna kupoprodajna cena nepokretnosti biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikuplјanja pisanih ponuda. Kriterijum za ocenjivanje ponuda je „najviša ponuđena cena po metru kvadratnom“- navodi se u javnom oglasu, koji je objavljen na sajtu Grada Prokuplja.

Pravo na ponudu imaju sva pravna i fizička lica.

Isto je i sa dve zemljišne parcele, koje se kategorišu kao gradsko-građevinsko zemljište, a reč je o 3,3 hektara iza Poljoprvredne škole. Obe se prodaju po ceni od 32.881.000 dinara.

– Predmetno gradsko građevinsko zemlјište se otuđuje u postojećem- „viđenom“ stanju, bez prava kupca na naknadne reklamacije. Konačna kupoprodajna cena nepokretnosti biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikuplјanja pisanih ponuda. Kriterijum za ocenjivanje ponuda je „najviša ponuđena cena po metru kvadratnom“. Rok za plaćanje kupoprodajne cene je 10 dana od dana zaklјučenja kupoprodajnog ugovora- navodi se u ovom javnom oglasu.

Po oglasu, savko pravno i fizičko lice ima prava da da svoju ponudu

I tu ima mesta za jedno pitanje. Kako je ranije lokalna skupština dala zeleno svetlo da se na prostoru iza Poljoprivredne škole otvori tržni centar “Stop Šop” , ovo je zemljište zapravo za tu namenu. Oda ne čudi što za učešće u ponudi postoje “posebni” uslovi, kao što je da “investitori, imaju prethodno izgrađena minimalno 3 (tri) objekta u Republici Srbiji, površine od minimalno 2.500 m2 po objektu, a čija je namena ritejl park ili tržni centar”, Znači da ipak, ne može svaki građanin da učestvuje.

To opet znači, da onaj ko piše ove oglase samo prepisuje već postojeće gotove forme sličnih javnih oglasa, jer prvi uslov kaže:”sva pravna i fizička lica”, a zatim su se setili da treba da dodaju posebne uslove, koji poništavaju prvi napisan uslov.

I tako kreće dalje rasprodaja gradske imovine. Ono što je zanimljivo je da još uvek nije poznato ko je kupio zgradu Gradske apoteke, a ponude su otvorene 5.jula ove godine.

Istovremeno smo saznali da ovde nije kraj, te da SNS valst u koaliciji sa SPS ima nameru da proda još što šta.

O tome u nekom narednom tekstu.

Pratite nas, a mi ćemo nji!

Prethodni tekstPROKUPČANIN POSTAVIO HRANILICE ZA PSE
Sledeći tekstNEK SU SREĆNE KAMERE!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime