Naslovna Društvo I U PROKUPLJU SE ŠETA PROTIV NASILJA

I U PROKUPLJU SE ŠETA PROTIV NASILJA

267
0
Advertisiment

U dve prethodne subote od 19 časova na Trgu topličkih junaka građani šetaju. Šetaće i ove. Okupljanje je od 19 sati na Trgu Topličkih junaka.

Na ovaj način, Prokupčani su se pridružili protestu „Srbija protiv nasilja“ . Iako bi neko rekao da je mali broj onih koji učestvuju, činjenica je da okvirno već dve subote više od 250 građana Prokuplja dolazi da šeta.

Organizatori su građani, ali su im se pridružile i sve opozicione stranke u Prokuplju. Kao i u vreme protesta „1 od 5 miliona“ pre zvanično organizovanog protesta „Prokuplje protiv nasilja“ šetalo je par građana, široj javnosti poznati kao „žuti prsluci“. Među njima je i Slavoljub Sretković.

Da vidimo šta kažu predstavnici opozicionih stranaka koje su uzele učešće u ovom protestu:

-I građani Prokuplјa su digli svoj glas protiv nasilјa u svim sferama života u Srbiji, dosta je više! Šta je to što treba da se desi u ovoj zemlјi, ne daj Bože, da bi vlast priznala odgovornost, subjektivnu ili objektivnu? Zar ove dve poslednje tragedije nisu opomena za čitav narod? Sistem vrednosti je u podrumu dna, sve je u rukama jednog čoveka i njegovih poslušnika. Svakodnevno trpimo psihički teror, mnogi još i fizički, ove nakaradne i naopake vlasti koja je čitavu zemlјu zarobila i od nje napravila raj za korupciju, malverzacije i mesto koje sve više liči na pustoš, bez ijedne institucije koja funkcioniše-kazao je poverenik Narodne stranke iz Prokuplja Miodrag Đurović.

-Što se tiče protesta, u principu, izašli smo kao građani da poručimo ne ovom sistemu koji je kreiran da služi samo grupi povlašćenih. Za 11 godina 6500 lјudi manje je u Prokuplјu, rasprodaje se sve, omladina beži  odavde glavom bez obzira. Živimo u nekoj vrsti imaginarijuma- objasio je narodni poslanik i predsednik Zavetnika Marko Ristić.

-Пored republičkih zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ i mi imamo zahtev za lokalni nivo. Tražimo smenu gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića zbog rasprodaje gradske imovine. Sam protest „Prokuplje protiv nasilja“ je okupio sve opozicione stranke. Imamo isti cilj: da se prestane sa nasiljem i stvore se uslovi za normalne i poštene izbore. Svi smo mi pre svega građani Prokuplja, volimo naš grad i želimo da nam deca zdravo odrastaju u njemu. Zbog toga svi mi šetamo- naglasio je predsednik GrO Demokratske stranke Slaviša Momčilović.

-Na poziv grupe građana Gradska Organizacija Srpskog Pokreta Dveri se odazvala da učestvuje na protestu “Prokuplјe protiv nasilјa”. S’ obzirom da je nasilјe u našem društvu  svakim danom sve veće smatramo da je krajnje vreme da se preduzmu koraci kako bi se ono iskorenilo ili makar drastično smanjilo. Za povećanje nasilјa u celoj Srbiji smatramo da je najodgovornija aktuelna vlast koja je i kreirala atmosferu nasilјa na svim nivoima našeg društva. Zbog svega navedenog GrO Dveri u Prokuplјu je odlučila da svoje ideološke razlike sa drugim strankama ostavi po strani i da maksimalnu podršku mirnim i demokratskim građanskim protestima u Prokuplјu- rekao je predsednik Gradske organizacije SP Dveri u Prokuplju Saša Stojanović.

Prethodni tekstVUČIĆ ZAVRŠIO KROZ PROZOR
Sledeći tekstKREĆE 3D FEST

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime