Naslovna Politika DVERI POKRENULE PETICIJU ZA BESPLATNE UDŽBENIKE ZA SVU DECU PROKUPLJA

DVERI POKRENULE PETICIJU ZA BESPLATNE UDŽBENIKE ZA SVU DECU PROKUPLJA

Gradska Organizacija Srpskog Pokreta Dveri je postavila dva štanda na Trgu Topličkih junaka u cilju prikupljanja potpisa za dve peticije.

1
Ad

Gradska Organizacija Srpskog Pokreta Dveri je postavila dva štanda na Trgu Topličkih junaka u cilju prikupljanja potpisa za dve peticije. Svake nedelјe od 10 do 14 časova građani svojim potpisom mogu podržati njihove ideje.

Prva peticija je pod nazivom “Jedna je majka” i ima za cilj poboljšanje uslova za trudnice i porodilje koje često u bolnicama i porodilištima imaju užasan tretman tako da više ne žele da se ponovo vrate u te institucije i da se ponovo ostvare kao majke.

Druga peticija je pod nazivom “Besplatni udžbenici za svu decu na teritoriji Grada Prokuplja”.

-Nakon saznanja da će sva deca na teritoriji grada Beograda od 1. septembra ove godine dobiti besplatne udžbenike odlučili smo da pokrenemo ovu peticiju kako bismo uticali na lokalnu vlast da obezbedi iste uslove za decu iz Prokuplja. Ukoliko lokalna vlast ne bude to učinila smatraćemo da je izvršena diskriminacija  nad decom iz Prokuplja- objasnio je peticiju predsednik GrO Srpskog pokreta Dveri Saša Stojanović.

 -Znajući da je Srpska napredna stranka gospodar budžeta i u Srbiji i u našoj opštini mislimo da za to ne bi trebalo biti prepreka. Sve ovo je samo pitanje dobre volje, da li žele ili ne žele, da pomognu svoj deci u Srbiji da budu spremna za početak nove školske godine. Ako se setimo da je glavni slogan SNS kampanje za prošle izbore bio “Za našu decu” onda mislimo da ih on utoliko više obavezuje da stvore iste uslove za svu decu i jednake šanse za obrazovanje sve dece u Srbiji što ustav Srbiju i garantuje- dodaje Stojanović.

https://www.facebook.com/100075936919215/videos/973302763991473/  

Podseća da akcija traje već šest nedelja i da će se nastaviti sve do 1. septembra. On je pozvao građane da im daju podršku i potpišu obe peticije.

0
0
Prethodni tekstHISAR OTKRIO JEDINSTVENO NA SVETU GERMANSKO KOPLJE
Sledeći tekstNIKOLA JE PO JEDNOJ STVARI POSEBAN: NEGUJE EPSKU PESMU

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime