Naslovna Društvo BOTOVI OKUPIRALI TVITER

BOTOVI OKUPIRALI TVITER

1
Ad

Iako je prošle godine Tviter ugasio preko 8.000 lažnih botovskih profila i dalјe ih je dosta, pa prema spisku koji je objavlјen trenutno je 14.310 građana Srbije koji na Tviteru botuju za SNS. Među njima mnogo je iz Toplice, naravno i Prokuplјa. Nije nam bilo teško da sve prebrojimo i evo do kojih smo rezultata došli.

Najviše naravno, botovskih naloga ima u Prokuplju i to prema spisku 36 građana Prokuplja sa 50 Tviter naloga botuje za SNS. Rekordan broj botova, ako uzmemo u obzir broj stanovika, svakako ima Žitorađe, koje po spisku ima 27 botova koji koriste 37 naloga za istu svrhu. U Kuršumliji je 25 botova, sa 27 naloga, a u Blacu najmanje, svega 17 botova koji imaju ukupno 19 naloga. Ukupno u čitavoj Toplici 105 građana botuje za SNS na Tviteru i to sa 133 naloga.

Kako je ovo mala sredina, te se manje- više svi znaju, primetno je da su botovi državni službenici, najčešće zaposleni u zdravstvu, prosveti i lokalnim samoupravama. U dve opštine čak su botovi i članovi izbornih komisija, a u jednoj je žena koja je odnedavno i direktor jedne škole.

Zanimljivo je i da su, ako gledamo čitavu Srbiju, botovske zadatke dobili ljudi iz manjih sredina, a po okruzima u broju istih prednjače Južnobanatski i Mačvanski okrug.

Interesantno je i da je najmanje SNS Tviter botova u Nišavskom okrugu, u samom Nišu gotovo da se mogu nabrojati na prste obe ruke, a u Svrljigu i Merošini ih je malo više. Kompletan spisak je nedavno objavljen sa jednog Tviter naloga i izazvao je buru komentara na društvenim mrežama. Dostupan je sada svima, pa izvolite, pronađite ih/se!

0
0
Prethodni tekstFABRIKA UGRADILA SOLARNE PANELE DA SMANJI POTROŠNJU STRUJE
Sledeći tekstHISAR OTKRIO JEDINSTVENO NA SVETU GERMANSKO KOPLJE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime